מתי תינוקות אוכלים מזון מוצק?

כשזה מגיע לתינוקות, לא חסרות דעות על מתי, איך ואיזה סוגי מזון להאכיל אותם. לדוגמה, בשנות ה-60, ד"ר וולטר סאקט אמר להורים באופן מפורסם שתינוקות צריכים לאכול ביצים ובייקון מגיל 10 ימים! בשנות ה-80, רופאי ילדים אמרו להורים להימנע מביצים עד גיל שנה…מחשש לעורר אלרגיות. ואז, גילינו שחשיפה מוקדמת יותר הובילה למעשה לפחות אלרגיות, לא יותר! עכשיו חזרנו להמליץ ​​להתחיל ביציות בסביבות 6 חודשים.

 

לכן, אם אתה מבולבל לגבי התחלת מוצקים, אתה לא לבד. אבל הנה כמה רעיונות הגיוניים לגבי הצגת מוצקים, שבתקווה יהיו מדריך שימושי…

כמה זמן עליי להאכיל את התינוק שלי בחלב אם או בפורמולה?

גם כשאתה מתחיל במוצקים, הנקה מציעה יתרונות גדולים לך ולתינוק שלך. (ככל שאתה מניקה זמן רב יותר, אתה מוריד יותר את הסיכון לסרטן השד!) באופן אידיאלי, תוכל לנסות להניק באופן בלעדי במשך 6 החודשים הראשונים ולהמשיך זאת כחלק מהתזונה של ילדך עד ליום ההולדת השני בערך. כמובן, זה לא אפשרי עבור כל המשפחות.

באיזה גיל כדאי להכניס לתינוק מזון מוצק?

תינוקות מתחילים בדרך כלל לאכול מוצקים בסביבות 6 חודשים.

 

לאחר חודשים של מתן חלב בלבד (שד או פורמולה) הגיוני לחשוב שגופו של תינוק זקוק למזון מוצק כדי לתת תזונה מאוזנת יותר. אבל, אפילו בגיל 6 חודשים, חלב הוא 95% מהתזונה של תינוק, ב-9 חודשים זה בערך 75% והוא מגיע ל-50% רק ביום ההולדת הראשון.

 

למען האמת, רוב המזונות המוקדמים הם מה שדוגמניות העל אוכלות כדי לא לעלות במשקל! בחלב יש חלבון, שומנים, פחמימות מעוצבות בצורה מושלמת ועוד הרבה יותר…ודגני אורז הם, ובכן, רק גוש של עמילן. עכשיו, זה לא אומר שהצרכים התזונתיים של תינוקות מסופקים לחלוטין על ידי החלב המיוחד שאנו מספקים. תינוקות – ומבוגרים – נהנים מעודף ויטמין D, וכעבור 6 חודשים תינוקות (במיוחד תינוקות יונקים) בדרך כלל אוזלים בברזל (כל כך חשוב למוח, לדם, לחסינות וכו' של תינוקך).

 

חלב אם אינו מכיל הרבה ברזל, אבל הוא נספג היטב… עד שמתחילים מוצקים. רוב המזון מפריע לספיגת הברזל מחלב אם, אך ויטמין C מגביר את ספיגת הברזל. לכן, חשוב להוסיף מזונות שיש בהם תוספת ויטמין C למזונות עשירים בברזל (עוד על כך בהמשך).

איזה מזון מוצק כדאי להציג לתינוקך תחילה?

משם, המיני גורמה שלך יכול להרחיב את החך שלהם לרוב קבוצות המזון, כולל ירקות, פירות, בשר, מוצרי חלב (כגון יוגורט וגבינה), ביצים, דגים ועוד.

 

טיפים להכנסת מזונות ראשונים:

במשך עשרות שנים נאמר להורים להציע דגני בוקר לתינוקות מועשרים בברזל. כמות הברזל במוצרים אלו קטנה ודגנים הם לרוב רק עמילן. בנוסף, הוכח כי לאורז חום יש רמות מוגברות של ארסן, כימיקל מסרטן. אז עדיף להישאר עם שעורה, דוחן, פארו או אמרנט.

 

זה רעיון טוב להציג רק מזון אחד כל יומיים-שלושה. זה יעזור לך להבין את הגורם לתגובות כלשהן (שלשול, עצירות, פריחה).

 

הפחיתו את הסיכון לחנק על ידי מתן רק חתיכות קטנות של מזון, הימנעות מחתיכות קשות, ומתן אכילה רק בישיבה. ועכשיו זה זמן טוב לרענן את הזיכרון לגבי איך להציל ילד שנחנק.

 

כאשר אתה יכול, הציעו מזון אורגני. למה לתת לתינוק שלך מזון שרוססו בכימיקלים חזק מספיק כדי להרוג חרקים? למידע נוסף על המזון הבטוח ביותר – עם הכמות הנמוכה ביותר של חומרי הדברה – עיין ב"תריסר המלוכלך והנקי 15" של קבוצת העבודה הסביבתית.

 

הערה: כאשר תינוק יונק מלא מתחיל לאכול, היו מוכנים לכך שריח הקקי שלו יעבור ממין מתוק… למשהו יותר כמו ביוב!

מדריך מזון מוצק לתינוק וציר זמן:

0 עד 4 חודשים

חלב אם או פורמולה בלבד

 

4 עד 6 חודשים

חלב אם או פורמולה

 

האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים ממליצה כעת להציג מזונות בעלי אלרגיה גבוהה (כמו חלבוני ביצה ובוטנים מעוכים לחלוטין) – כדי למנוע אלרגיות. אם לילדך יש אקזמה הדורשת קרם קורטיזון, התייעץ עם הרופא שלך לפני מתן מזונות בעלי אלרגיה גבוהה.

 

6 עד 8 חודשים (אם התינוק מראה סימני מוכנות):

פירות מרוסקים, ירקות (בננה, אגס, תפוח מגורד, אבוקדו, דלעת צהובה מאודה, גזר, הם כמה מועדפים)

מזון המכיל ברזל – עדשים מעוכות, כפית מיץ שזיפים מיובשים אורגני למבוגרים, בשר מרוכך דק. בישול מזון במחבת ברזל יצוק מגביר את רמת הברזל במזון. שקול לערבב לתוך המזון העשיר בברזל מעט בננה טרייה, טיפת מיץ לימון, או טיפות ויטמין C לתינוקות כדי להגביר את ספיגת הברזל.

מזונות אחרים המעוררים אלרגיה בשלב זה יכולים להפחית את הסיכון לתגובות אלרגיות. מזונות אלה כוללים: מוצרי חלב (מעט יוגורט), ביצים, סויה, תותים, הדרים ודגים.

 

9 עד 12 חודשים

מאכלי אצבע קטנים ורכים קצוצים, מעוכים או טחונים. מזונות אצבעות יכולים לכלול בננות, אגס בשל, תפוח מאודה, בטטה, אבוקדו, ביצה, יוגורט וירקות רכים או מעוכים.

כשאתה נותן בשר, וודא שהוא טחון דק… בשר הוא גורם נפוץ לחנק.

בדרך כלל, חלב פרה מוכנס בסביבות 12 חודשים. עדיף להשתמש בחלב שומן מלא, אורגני, דשא.

אילו מזונות כדאי להימנע מלתת לתינוקך בשנה הראשונה?

עד כמה שזה יכול להיות מרגש להציג את המאכל הקטן שלך לכל האהובים שלך, יש כמה מאכלים שאינם בטוחים לצלחת של בייבי…לא משנה כמה הילד שלך נראה מוכן. מזונות אלה כוללים:

 

דבש – זה יכול לשאת צורה מגעילה של הרעלת מזון הנקראת בוטוליזם שיכולה לגרום לשיתוק זמני… אפילו למוות. (סירופ מייפל זה בסדר.)

מזון קל לחנוק, כגון ממתקים קשים, קוביות קרח, נקניקיות, ענבים שלמים, פירות יבשים (כגון צימוקים או חמוציות מיובשות), ירקות קשים (כגון מקלות גזר נאים או גבעולי סלרי חוטי), פופקורן, תירס צ'יפס, זרעים ואגוזים. אגוזים הם גורם חמור במיוחד לחנק. זה חכם להימנע מהם עד גיל 3 עד 4 שנים.

מהם הסימנים שהתינוק שלך מוכן למזון מוצק?

לפני שתתחיל למלא את מגש הכיסא הגבוה של תינוקך במוצקים, חשוב שהתינוק שלך יראה לך שהוא עומד באתגר. למרות שאולי אין להם יותר מדי שאלות לשף על מה שיש בתפריט, הם יוכלו לעשות כמה דברים מרכזיים שמוכיחים שהגוף שלהם מסוגל להתמודד עם מוצקים.

 

סימני מוכנות כוללים:

 

היכולת לשבת זקוף ולהרים את הראש ללא סיוע.

הם כבר לא "דוחפים את הלשון" באופן אוטומטי – כלומר הם לא דוחפים מזון מהפה שלהם כשאתה מנסה להאכיל אותם.

התינוק שלך נותן את סימני הרעב שלך, ונראה שחלב לבדו כבר לא מספיק כדי לשמור אותם מלאים.

התינוק שלך מתחיל לחבוט בשפתיים ולהושיט יד כדי לתפוס את המזלג שלך כשהוא רואה אותך אוכל.

 

מאמר זה נכתב על ידי שולה-בייביז מוצרים לאימהות ותינוקות.

עוד מהבלוג שלי